Chiar daca nu sunt un mare fan al bucatariei italienesti, trebuie sa recunosc ca sunt cateva feluri de paste pe care le mananc cu placere, iar cei din jurul meu cu si mai multa placere ;).
Pentru a pastra o combinatie benefica din punct de vedere nutritional, am preferat sa nu mixez pastele cu carnea, asa ca am pregatit aceste minunate paste cu urmatoarele ingrediente:
-
1 kg. de spanac (am mai gasit proaspat, dar se poate folosi si congelat);
-
400 gr. de urda (am cumparat de la magazinasele sibiene);
-
150 gr. de telemea proaspata de vaca (tot de la sibieni);
-
150 gr. de cascaval neafumat (de la sibieni);
-
400 ml. smantana proaspata (de la sibieni)
-
50 gr. parmezan;
-
o legatura de ceapa verde;
-
o capatana mica de usturoi romanesc;
-
cateva frunzulite de busuioc verde;
-
15 tuburi de cannelloni (pe astea le-am luat de la supermarket);
-
sare si piper.
Am spalat si am curatat spanacul, l-am oparit in apa fiarta si l-am pus la scurs. Apoi l-am bagat la blender impreuna cu urda, telemeaua, o parte din smantana (vreo 4-5 linguri), jumatate din usturoi, ceapa si busuiocul si le-am mixat pe toate pana au devenit o crema consistenta. Am adaugat sare si piper.
Pentru ca m-am gandit ca pastele n-o sa fie destul de patrunse daca le bag doar la cuptor, m-am complicat un pic si am pus o parte din ele la fiert, si chiar daca le-am lasat doar cateva minute in apa fiarta, mi-a fost mult mai greu sa le umplu apoi pentru ca erau mai moi. Restul pastelor nu le-am mai pus la fiert, ci le-am umplut pur si simplu cu umplutura de mai sus (a fost un experiment, sa vad care ies mai bune ;)). Daca incercati si voi reteta acasa si alegeti sa folositi pastele asa cum sunt, este bine ca dupa ce le umpleti sa la umeziti un pic cu apa (puteti incerca cu o pensula sau cu un servetel) pentru ca altfel s-ar putea sa apara crapaturi prin unele locuri.
Din cele 15 tuburi au ramas 13 pentru ca 2 dintre cele fierte s-au rupt in incercarea mea disperata de a le umple asa ca mi-a mai ramas si niste umplutura pe care am folosit-o impreuna cu restul de smantana, usturoiul ramas, 2 frunze de busuioc, sare si piper pentru maglavais.
Am incins cuptorul la 180 de grade Celsius, am tapetat o tava cu hartie pergament pe care am uns-o un pic cu ulei de masline, am aranjat tubuletele in tava, am turnat maglavaisul de smantana si am ras cascavalul deasupra. Am bagat totul la cuptor pentru 40 de minute, apoi, ca sa fie treaba oabla, am ras si un pic de parmezan deasupra …nu vreti sa stiti cum se intinde atata branza cand e inca fierbinte ;).
Ca si concluzie, preparatul a iesit delicios, nici nu mi-am mai dat seama care erau tubuletele prefierte si care nu, asa ca daca incercati si voi acasa, nu va mai necajiti sa fierbeti tubuletele inainte ca-i numa’ pierdere de vreme, acuma stiu si eu :).