Mustar de casa

Ca sa nu mai cumpar mizeriile din comert pline de arome sintetice si conservanti, am hotarat sa incerc sa fac pana si mustarul in casa si a fost mai usor decat mi-am inchipuit.

Ingrediente mustar de casa

Am dat fuga la plafar si am cuparat ingredientul principal, boabele de mustar. Am pus 4 linguri de boabe in blender, le-am macinat bine si a iesit o minunatie de faina galbuie de mustar. Am adaugat apoi 2 linguri de miere, 2 linguri de bere, 1 lingura de otet de mere si sare si am mai amestecat o data totul la blender. La final am adaugat o lingura de boabe de mustar si 1 lingura de marar taiat maruntel si am mai amestecat o data compozitia, de data asta cu o lingura, pentru a ramane intregi bobiltele de mustar.

Ingrediente principale mustar de casa

Am pus compozitia intr-un borcanas si am lasat-o la macerat 3-4 zile la temperatura camerei. Daca gustati din compozitia de mai sus, fiti cumpatati si nu luati cu lingurita sau mai grav, cu lingura, ca o sa va ia gura foc iar gustul nu e unul foarte delicat, asa ca mai bine incercati cu un varf de cutit. Gustul si textura sunt foarte dure la inceput, asta-i motivul pentru care se lasa la macerat cateva zile.

Mustar de casa

Dupa 3-4 zile puteti sa gustati din nou din borcan si, daca-i prea picant pentru gustul vostru, puteti sa-l mai lasati o zi, doua la macerat. Dupa ce sunteti multumiti de gust dar si de constitutie (isi mai pierde din duritate in timp), bagati borcanasul la frigider unde-l mai puteti tine 2 saptamani fara probleme, asta daca mai ramane ceva ;).

Mustar de casa, gata de a fi servit ;)

Boabele de mustar sunt bogate in antioxidanti, care pot combate efectele radicalilor liberi, toxine care in timp afecteaza celulele si conduc la aparitia tumorilor maligne.

Cam asta-i treaba, usor de facut, fara preparare termica si fara chimicale. Nu mai zic ca merge foarte bine intins pe feliute de vita la cuptor frageda si aromata, dar si pe somon marinat in casa.

Comentarii