Chiar daca sunt pasionata de mancarea asiatica si in special de pachetelele de primavara, ideea de preparate scufundate in ulei incins nu-mi surade deloc. Asa ca m-am pus pe treaba, nu m-am lasat convinsa de sfaturile cunoscatorilor si-am preparat minunatiile astea la cuptor, evitand baia de ulei incins cu toate efectele ei nocive ;).
Pentru 30 de pachetele am folosit urmatoarele ingrediente: 1 vanata, 1 dovlecel, 3-4 castraveciori, 1 ardei rosu, 2 legaturi de usturoi verde, 1 ridiche neagra, 1 sfecla rosie, 2 morcovi, 1 pastarnac mare, o mana de taietei de orez, un albus de ou, 2-3 linguri de ulei de masline, sos de soia (pentru servire).
Am spalat bine toate legumele, am curatat radacinoasele si-am taiat toate legumele subtirel in forma de bastonase. Atentie, de la castraveti, vinete si dovlecei se foloseste doar partea cu coaja.
Am luat cate 1-2 bastonase din fiecare leguma si le-am asezat in mijlocul foii de orez. Foile de orez se decongeleaza in aproximativ 15-20 de minute la temperatura camerei si ca sa nu se deshidrateze, le-am acoperit cu un servetel umezit cu apa.
Am adaugat apoi cativa taietei de orez, inmuiati in prealabil in apa rece.
Apoi a urmat impachetarea, cred ca pozele sunt destul de sugestive ;).
Am uns capatul pachetelelor cu putin albus de oua ca sa nu se desprinda.
Am pus toate pachetelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le-am uns cu putin ulei de masline si le-am dat la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade Celsius. Dupa 10 minute le-am intors pe partea cealalta.
In 20 de minute erau pe masa, pregatite de a fi pozate si degustate :).
Pachetelele im plac cel mai mult inmuiate in sos de soia … ce sa va mai spun, deliciose si sanatoase ;).